Tertúlia Literària.

A continuació vaig a contar un poc com va anar la tertúlia literària que vam fer a classe el día 6 de març, després de que cadascú llegira una de les obres narratives que havíem escollit. Per falta de temps, no tots van lleir el llibre complet, pero tots vam llegir una part. Doncs ens vam a agrupar per llibres i cada grup va parlar del sue. Aquestes son les obres que es van llegir:



LA CINQUENA PLANTA, Manuel Baixauli.

Aquest llibre és una novel·la de misteri. Conta la història d'un home que desobte comença a sentir-se paralitzat, però a soles de cos perque la capacitat de pensar i sentir no la va perdre. Durant la rehabilitació, va coneixer el sanatori, la gent que treballaven en ell i va començar a tindre una certa curiositat per la cinquena planta de l'edifici. Per a mantenir la intriga del llibre, aquells que l'han llegit no ens han contat que hi havía en eixa planta, i m'he quedat amb tanta intriga, que pot ser en estiu me lliga el llibre!



LES RATLLES DE LA VIDA, Raquel Ricart.

Aquest llibre conta diverses històries dels membres d'una mateixa familia, de diferents generacions i especialment de les dones. Aquestes dones amagaven una personalitat especial; i amb cadascuna d'elles i les històries dels altres membres de la familia, es va aconseguir una història prou bonica i reflexiva sobre la vida.



GEGANTS DE GEL, Joan Benestiu.

Aquesta novel·la conta diferents històries de personatges que en un principi no tenen res a veure, però arriba a un punt en el qual tots ells es troben en bar i comparteixen la seua història. Tots ells semblen estar fugint de la seua vida e intenten donar-li una explicació a tot alló que està succeint en les seues vides.




DONES, Isabel-Clara Simó.

Aquesta novel·la arreplega diferents històries de dones fortes que alguna vegada han sigut oprimides per la societat. Totes elles porten esteriotips o prejudicis sobre les dones i la societat. Aquest llibre es podria interpretar com una crítica a la societat masclista.



EL PETIT PRÍNCEP, Antoine de Sint-Exupéry.

Aquest llibre és de caràcter fantàstic i es podría interpretar també com una crítica però esta vegada als adults. Defensa la necessitat d'escoltar als nens i respectar-los. A més, defensa la llibertat de criteri per a decidir els nostres propis gustos i pensaments.



CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA, Pere Calders.

Aquesta va ser la novel·la que jo vaig escollir llegirme i que en la següent entrada del blog explicaré per qué. Aquest llibre està format de petits contes formats per diferents temes i diferents personatges que mostren les diferents cosses a les quals no donem importància, cosses estranyes que apaéixen de sobte en la nostra vida o reflexant algunes obssesions que podem tenir i tampoc les donem importància; tot allò contat d'una forma exagerada i de vegades a través de l'humor. Aquesta novel·la tambés es podria interpretar com una certa crítica social i d'actituds personals.
Personalment m'ha paregut un llibre dens i dificil de llegir però ho tornaría a escollir.







Comentarios

Entradas más populares de este blog

Àlbum il·lustrat: Que ve el Llop!

Conte il·lustrat, àlbum il·lustrar, còmic i novel·la gràfica

Assagistes